Най -доброто лечение на косопад за мъже

Manager Manager September 9, 2022 Blog

Най -доброто лечение на косопад за мъже

Плешивостта на мъжкия модел или андрогенетична алопеция може да бъде резултат от генетика или инфекция на скалпа или кожно разстройство. Налични са различни възможности за лечение за забавяне на загубата на коса или стимулиране на растежа на косата. Човек трябва да обсъжда тези лечения със своя лекар.

Почти половината от кавказките мъже ще изпитат някаква косопад до момента, в който навършат 50 години. Тази цифра се увеличава до 80% сред 70-годишните.

В тази статия изследваме някои начини, за да помогнем за предотвратяване и лечение на загуба на коса, причини за косопад и кога да се свържем с лекар.

Предотвратяването и лечението на косопада

Предотвратяването често е един от най -добрите подходи за управление на здравословно състояние. В някои случаи може да е възможно да се предотврати – или поне да се забави загубата на коса. Въпреки че това ще зависи от основната причина.

Някои от най -добрите методи за превенция включват:

 • Ядене на балансирана диета
 • Използване на гребени с по -широки пространства между четините
 • Избягване на сурови лечения и прически
 • Превключване на лекарства, за да се избегне страничния ефект от косопада, ако е възможно
 • Избягвайте дърпането или усукващата коса

Научете повече за предотвратяването на косопад.

Важно е да запомните, че не всички видове косопад могат да бъдат забавени или предотвратени. В тези случаи мъжете могат да се опитат да се борят с косопада чрез активно лечение.

Някои методи, които мъжете могат да използват за лечение на косопад, включват следното:

лекарства

Налични са лекарства без рецепта, които могат да помогнат за лечение на косопад. These include foams and ointments.

The two most common medications are minoxidil (Rogaine) and finasteride (Propecia).

Minoxidil

Scientists originally developed minoxidil to treat високо кръвно налягане. Неговите разработчици откриха, че има страничен ефект от прекомерен, нежелан растеж на косата. Този ефект даде основание за лекарствени компании да го разгледат за плешивостта на мъжете.

Изследователите не знаят как точно работи minoxidil. Изглежда, че лекарството разширява космения фоликул, което причинява по -дебел кичур коса. нишки. Когато се използва правилно, е показано, че Minoxidil е безопасен и ефективен.

Той е по -ефективен при лица, които са на възраст под 40 години.

Преглед на 2019 г. отбелязва, че актуалният миноксидил е Одобрен само от Администрацията по храните и лекарствата (FDA) за лечение на андрогенетична алопеция при мъже и жени. Миноксидил обаче се използва извън етикета за други нарушения на косата, като алопеция Ареата, белези на алопеция и разстройства на шахтата на косата.

FDA отбелязва, че терминът „извън етикета“ се отнася до одобрени лекарства, че лекарите отбелязват, че терминът „извън етикета“ се отнася до одобрени лекарства, които лекарите отбелязват, че терминът „извън етикета“ се отнася до одобрени лекарства, които лекарите отбелязват, че термин Предпишете се за неодобрени употреби.

Миноксидил може да причини някои странични ефекти, включително:

 • Разпръскване на косата
 • дразнене и зачервяване на кожата
 • Сърбеж, жълта или бяла скала на скалпа
 • Алергичен контактен дерматит
 • Прекомерен растеж на косата над тялото, включително на лицето при някои жени

Миноксидил също не е подходящ за хора, които са бременни или кърмещи, или за тези, които имат свръхчувствителност към съставките в това лекарство.

Научете повече за миноксидила.

Финастерид

Финастеридът е лечение на плешивостта на мъжкия модел, което се появява в короната и средата на скалпа.

Това лекарство носи няколко предупреждения за употребата му. Той е подходящ само за възрастни и не е подходящ за хора, които са бременни или кърмещи, или за деца.

Учените първоначално са създали финастерид за борба с рака на простатата. Той работи чрез намаляване на количеството на хормон, наречен дихидротестостерон (DHT) в скалпа. Изглежда, че DHT причинява космените фоликули в скалпа да станат по -тънки, така че намаляването на нивата на DHT може да насърчи възстановяването на косата и бавната загуба на коса.

За разлика от миноксидила, финастеридът не влияе на растежа на косата върху други части на тялото.

Финастеридът https://harmoniqhealth.com/ е достъпен както в актуални, така и в перорални форми. Прегледът от 2020 г. гласи, че локалната формулировка на това лекарство е по -малко вероятно да причини тежки странични ефекти от оралната версия.

Някои странични ефекти на финастерида включват:

 • Еректилна дифункция ; резултати.

  Научете повече за финастерида.

  Терапии

  терапии за косопад често включват комбинация от лекарства, мехлеми, кремове и шампоани, които дерматологът може да предписва мехлеми, кремове и шампоани, които дерматологът може да предпише мехлеми, кремове и шампоани, които дерматологът може да предпише.

  Научете повече за продуктите за растеж на косата, достъпни онлайн.

  Други терапии включват среща със специалисти. Няколко компании са специализирани в процедурите за коса за мъже. Те обикновено предлагат услуги, които да помогнат за изработването на най -добрия начин на действие и приспособяване на лечението с нуждите на индивида.

  Хирургия

  Единствената операция, достъпна за косопад, е операция за трансплантация на коса.

  Трансплантацията на коса работи за мъже с плешивост на мъжкия модел. Трансплантацията на коса включва премахване на космените фоликули от задната част на главата, където те са устойчиви на DHT и ги поставят на скалпа.

  Както при всяка операция, трансплантациите на коса носят риск от усложнения. Американското дружество на пластичните хирурзи заявява, че рисковете от операция за трансплантация на коса включват прекомерно кървене и широки белези. Освен това, има вероятност да умрат тапите за кожа, което изисква по -нататъшна операция за фиксиране.

  Лазерни гребени

  лазерните гребени са по -нова форма на лечение на косопад. Защитниците твърдят, че тези устройства насърчават растежа на косата, като използват концентрирана светлина за стимулиране на космените фоликули.

  Това лечение има смесени резултати и може да работи най -добре, когато се комбинира с други форми на лечение.

  Проучване от 2014 г. Прегледаха ефектите на лазерната терапия с ниско ниво при 32 мъже и жени с андрогенетична алопеция. Изследователите откриха, че лазерните гребени, използвани в комбинация с миноксидил и финастерид, могат да помогнат за стимулиране на растежа на косата.

  Научете повече за Hairmax, компания, която продава лазерни гребени онлайн.

  перуки и парчета за коса

  В някои случаи загубата на коса може да бъде постоянна или дългосрочна. Други мъже може да предпочетат немедицински подход за лечение на косопад. Перуките и космите предлагат средство за прикриване на косопад.

  перуки и косъмчета са напреднали изключително много през последните години. Ако плешивостта е причинена от медицинско състояние, цената на перука може да бъде покрита и от доставчика на застраховка на човек. Важно е да проверите застрахователното покритие, преди да закупите перука.

  Причини за косопад при мъже

  Мъжете могат да изпитат плешивост или косопад по различни причини.

  Въпреки че има много причини за загуба на коса, най -вероятната причина е генетиката. Разкриването дали загубата на коса се дължи на генетиката или друг фактор може да помогне на лекар да определи най -добрия курс на лечение.

  Плешивността на мъжкия модел е наследствено състояние и най -честата причина за плешивостта на мъжете. Той може да започне още в пубертета или да се развие много по -късно в живота. Често се среща постепенно и в предвидими модели, засягащи храмовете и предната част на средата на скалпа.

  Най -често човек ще остане с модел на косата подкова. Наследствеността влияе на това колко бързо, на каква възраст и до каква степен някой ще изпита плешивост.

  Мъжете с мъжки модел плешивост наследяват косата, която е чувствителна към DHT, хормона, който може да съкрати живота на отделните космени фоликули, хормонът, който може да съкрати живота на отделните космени фоликули.

  Някои от другите по -често срещани причини за загуба на коса за мъжете включват:

 • Инфекции на скалпа: Инфекции като трихофития могат да нахлуят в косата и кожата на скалата. Когато това се случи, това може да доведе до люспести петна и косопад.
 • Хормонални промени: хормоналните промени и дисбалансите могат да причинят временна загуба на коса. За мъжете щитовидната жлеза е най -вероятната причина за загуба на коса поради хормонални промени.
 • Патч косопад: Известен също като алопеция Ареата, петна загуба на коса настъпва, когато имунната система на тялото атакува космените фоликули. Атаката причинява внезапна и бърза загуба на коса, която оставя гладки, често кръгли плешиви петна по кожата.
 • Кожни заболявания: заболявания като екзема, тежък себореен дерматит, псориазис и лупус могат да доведат до постоянен косопад в косопад в Изплашените райони.
 • Разстройство на изтръпването на косата: Разстройството на изтръпването на косата кара хората да имат неустоимо желание да извадят косата си. Лицето ще се издърпа от скалпа, веждите или други области на тялото.
 • Медикаменти: Някои лекарства могат да причинят страничен ефект от косопад.

Някои някои По -рядко срещаните причини за косопад включват:

 • Радиационно лечение: Ако човек получи някакъв вид радиационно лечение в близост до скалпа, косата може да изпадне и да расте по различен начин от преди.
 • Прически или лечения: Носенето на коса по начини, които я дърпат прекомерно или лекуването й с масла и цвят може да причини постоянен косопад.
 • Естествени задействания: стрес, раждане, треска, операция или Екстремната травма може да доведе до загуба на коса. Често изтъняването ще се обърне, когато задействащото събитие приключи.

Справяне с косопад

Емоционалното въздействие на косопада ще варира значително от човек на човек.

Някои хора могат да пожелаят да потърсят консултация услуги като част от тяхното лечение. Други могат да изберат прическа, която обхваща загубата на коса, като обръсната глава.

косопадът може да повлияе на самочувствието на човек и да доведе до депресия и намалено качество на живот.

Ако Човек забелязва спад в качеството им на живот след появата на косопад, той трябва да потърси подкрепа от медицински специалист.

Кога да се свържат с лекар

хората трябва да се свържат с лекар Ако те изпитат някое от следните:

 • Внезапна загуба на коса
 • Косата изпада в бучки
 • Сърбеж или изгарящ скалп

  хората също трябва да се свържат с медицински специалист, ако се притесняват от загубата на коса.

  здравен специалист може да зададе въпроси или да извърши тестове, за да проучи дали загубата на коса е резултат от:

 • Болест
 • Стрес
 • Отслабване
 • Дефицит на желязо

Често задавани въпроси

Следните често се задавани въпроси относно косопада:

Кара ли косата след загуба на коса?

дали човек е Косата расте назад зависи от вида на косопада, който човек изпитва.

Например, повечето хора, които се подлагат на лечение на рак, като химиотерапия или лъчева терапия, ще изпитат растеж на косата след приключване на лечението им.

Въпреки това, други причини за загуба на коса, като плешивост на мъжкия модел, обикновено са постоянни. Лекарите могат да предписват или препоръчват определени лечения, за да предотвратят по -нататъшното изтъняване на косата.

Ако човек изпита загуба на коса в резултат на белези, косата е по -малко вероятно да расте обратно. Важно е човек да потърси съвет и лечение от дерматолог веднага щом забележи загубата на коса. Ранната интервенция може да помогне за предотвратяване на белези от косопада от разпространение.

Работи ли лечението с косопад?

Както беше споменато по -горе, има доказателства, че лечение като миноксидил и финастерид може да намали количеството на количеството на количеството на количеството на коса човек губи. Резултатите обаче могат да варират между хората.

Може да отнеме няколко месеца, преди човек да види резултати от лечение на косопад. Човек трябва да работи с медицински специалист, за да намери лечение, което да отговаря на тяхното положение.

Застрахователно ли е лечение на косопад?

Човек трябва да се консултира със своя застрахователен доставчик, за да види дали тяхното тяхно Планът обхваща лечение на косопад. Хората винаги трябва да се консултират със своя застраховател, преди да потърсят лечение.

Резюме

Има много причини за загуба на коса, включително генетика и нарушения на кожата и скалпа. Въпреки че не винаги е възможно да се предотврати загубата на коса, хората могат да забавят или спрат по-нататъшното косопад, като приемат лекарства като миноксидил и финастерид, както и използване на продукти без рецепта като лазерни гребени.

Хората трябва да се свържат с медицински специалист, ако се притесняват от косопада си или ако косопадът е внезапен. Лекар може да поръча няколко теста и да зададе въпроси, за да разбере причината за косопада.

 • Мъжкото здраве

Медицински новини днес има строги насоки за снабдяване и черпи само от Рецензирани проучвания, академични изследователски институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата редакторска политика.

Contents